PR-campagne: Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief. Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! En juist dit is de reden voor de gemeente Kerkrade en de Vrijwilligerscentrale Kerkrade om de handen in een te slaan en een PR-campagne te voeren. Want werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van het leven zijn. Men leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, heeft een zinvolle besteding van de tijd en de hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en plekken in!

Persoonlijke verhalen

Een van de campagnemiddelen zijn de maandelijkse interviews. Verschillende Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand verschijnt een ander persoonlijk verhaal! Deze persoonlijke verhalen worden gepubliceerd op de Facebook-pagina van de gemeente Kerkrade. Sinds het begin hebben al diverse vrijwilligers hun verhaal gedaan: vrijwilliger Ruggesteun, vrijwilliger ANWB Automaatje, Bestuurslid bij voetbalvereniging KVC Oranje, vrijwilliger bij een speeltuin, Taalcoach bij de bibliotheek, vrijwilliger bij een toneelvereniging, enzovoorts. Verder wordt de campagne ondersteund door posters, pennen en onderzetters. Deze worden via diverse verenigingen en maatschappelijke organisaties verspreid.

Meedoen aan de PR-campagne

Wil jij ook je persoonlijke verhaal delen? Meld je dan aan bij de Vrijwilligerscentrale Kerkrade. Dit kan via de wijkpunten Sjevemet hoes of ‘t Westhoes of via het telefoonnummer 045 545 6351.

Meest recente berichten

Categorieën